Bevruchtingsstand

Om de slaagkans van een paring zo groot mogelijk te houden en om een enigszins zuivere aanparing (gewenste genen) te krijgen zijn imkers nog altijd het best af in een bevruchtingsstand. Een goede paring is nu eenmaal voornamelijk afhankelijk van de weersomstandigheden en de genen van de aanwezige darren. De darren in een bevruchtingsstand zijn afkomstig van geselecteerde volken en zijn in grote overdaad aanwezig. Zo creëren we grotere kansen op een goede paring, ook als de weersomstandigheden minder gunstig zijn.

Lieteberg selecteert met de grootste zorg elk jaar opnieuw een reeks darrenvolken uit het eigen selectieprogramma die ingezet worden voor de kweek van darren. Verspreid over enkele standen op de site staan elk jaar 20-25 darrenvolken paraat om een succesvolle aanparing te garanderen.

De bevruchtingsstand is jaarlijks geopend van 15 mei tot 21 juli. Het plaatsen en afhalen van bevruchtingsvolkjes wordt besproken met Manon via mail manon@lieteberg.be. 

Voor het plaatsen van bevruchtingsvolkjes wordt een vergoeding van 1,00 euro per koningin gevraagd, onafhankelijk van het type bevruchtingsvolk dat geplaast wordt.

Neem zeker een kijkje in ons reglement om alle details te weten te komen.

Platteland Plus