FAVV nummer aanvragen

Wil je je registreren als imker? Dan dien je een FAVV-nummer aan te vragen. Dit is verplicht voor imkers in België en wordt uitgereikt door het Federale Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
De aanvraag van een FAVV-nummer is kosteloos en brengt geen verdere verplichtingen met zich mee. Je hebt twee opties om te registreren:

  1. Als imker, uitsluitend voor het houden van bijen.

  2. Als imker & producent van bijenproducten, voor het houden van bijen en het oogsten van bijenproducten zoals honing en propolis.

Jouw FAVV-identificatie geldt als officieel bewijs van je imkerschap. Het nummer is gekoppeld aan je rijksregisternummer.


Registreren als Imker

Om te registreren als imker of bijenhouder die geen honing gaat oogsten, dien je de volgende codes in te vullen op het FAVV registratieformulier:

FAVV-registratie-enkel-als-imker
FAVV-registratie-enkel-als-imker

Download hier het formulier: Registratie-FAVV-imker.

 

Registreren als imker en producent van bijenproducten


Hiermee geef je aan dat je zowel bijen houdt als bijenproducten zoals honing en propolis oogst.

registreren-als-imker-bij-favv
Registratie als imker en producent van bijenproducten bij het FAVV

Download hier het formulier: Registratie-FAVV

 

Hoe vul je als imker het FAVV registratieformulier in?

Nadat je hierboven het juiste WORD formulier hebt gedownload met de vooraf ingevulde codes, kan je dit afdrukken, verder invullen en opsturen.
De velden die in het oranje zijn aangegeven dien je in te vullen. De FAVV-codes die vereist zijn voor de registratie als imker hebben we reeds vooraf ingevuld op het formulier. Op de laatste pagina vul je opnieuw je naam in en zet je een handtekening onder het formulier.

Om het ingevulde document te verzenden, kan je ervoor kiezen om het te scannen en per e-mail te versturen of rechtstreeks per post op te sturen. Het adres waar je het naartoe stuurt, hangt af van de regio waarin je woont. Voor onze regio (Zutendaal, Hasselt, Leuven) kan je het formulier opsturen naar:

Greenhill campus
Interleuvenlaan 15 blok E
Researchpark Haasrode 1515
B-3001 LEUVEN, België.

E-mail: Info.VLI@favv.be

Voor andere regio’s vind je hier een overzicht met de juiste contactgegevens.

Enkele weken later ontvang je per post het antwoordformulier met daarin je FAVV registratienummer. Hiermee ben je officieel geregistreerd als imker in België.

 

 

Platteland Plus