Terug naar overzicht

Imkervereniging Lieteberg maakt een doorstart!

Beste lid

Beste sympathisant

 

De voorbije maanden heeft u bitter weinig van ons gehoord. Dat had meerdere redenen en we brengen er graag verandering in! We zijn klaar om de imkervereniging Lieteberg een doorstart te geven.

Het is op zijn zachtst gezegd een moeilijke periode geweest. Niet alleen de coronacrisis en de bijhorende maatregelen hebben onze werking lange tijd verlamd, ook het plotse overlijden van stichter en bezieler Raymond Lambie in de zomer van vorig jaar heeft onze werking hard getroffen.

We hebben echter niet stilgezeten. De afgelopen periode hebben wij  hard gewerkt om ons dienstverleningsaanbod te optimaliseren en een doorstart van de ledenwerking te organiseren. De uitkomst daarvan kan ik u vandaag voorstellen.

 

Een compleet overzicht van het ledenaanbod kan u hier terugvinden in, maar ik geef toch graag nog snel wat meer informatie mee over de vernieuwingen:

  • Sinds april 2021 is Erwin Reeskens bij Lieteberg in dienst als imker. Als ervaren imker staat hij in voor de dagelijkse werking van het Steunpunt Bijenteelt. Wim Tollenaers neemt de coördinatie en het wetenschappelijke luik nog steeds voor zijn rekening. Erwin en Wim worden bij de uitvoering geruggesteund door een leuke ploeg van enthousiaste vrijwilligers. Heb je zin om die ploeg te komen versterken en op die manier kennis en ervaring uit te wisselen (een heel goede leerschool overigens)? Geef gerust een seintje!
  • Er starten deze winter opnieuw cursussen. Meer informatie volgt daarover in een aparte mailing. We nemen ook de draad van de voordrachten weer op. We zullen polsen naar welke thema’s onze leden interesseren. Het complete vormingenluik zal voortaan worden opgevolgd door educatieverantwoordelijke Zoë Vanstraelen.
  • Op regelmatige basis zullen we demonstraties organiseren. Het zijn korte bijenkomsten met een praktische insteek die op zaterdagvoormiddag zullen plaatsvinden. Eerst aankomende thema’s zullen ‘oxaalzuur druppelen’ en ‘uitwinteren’ zijn.

 

We werken ook nog steeds aan de uitbouw en verbetering van ons dienstverleningsaanbod. Heel recent namen we een nieuwbouw werkplaats (550m²) in gebruik, waarvan een gedeelte is voorbehouden voor de imkerijwerking. Bovenop het dak van dit gebouw zal de komende jaren een nieuwe bijenhal verrijzen en wordt de bevruchtingsstand gecentraliseerd. In de pijplijn zit tot slot ook nog een dienstverleningsproject waarbij we een compleet slingerlokaal ter beschikking kunnen stellen en faciliteiten voor de verwerking van bijenproducten kunnen aanbieden.

 

Wij hopen dan ook dat we in 2022 opnieuw op uw lidmaatschap mogen rekenen. Als lid van Lieteberg bent u nog altijd automatisch aangesloten bij koepelorganisaties Limburgse Imkersbond (LIB) en Koninklijke Vlaamse Imkersbond (KonVIB). Het vernieuwen vanaf het lidgeld kan vanaf november, daarover volgt aparte communicatie.

 

Wilt u in de tussentijd eens van onze werking komen proeven? Spring gerust eens binnen op een zaterdagvoormiddag (9-12u) voor een toffe bijenbabbel.

Tot binnenkort.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Imkervereniging Lieteberg/Steunpunt Bijenteelt

Bijenteelt en activiteiten: Erwin Reeskens, erwin@lieteberg.be

Vormingen: Zoë Vanstraelen, zoe@lieteberg.be

Coördinatie: Wim Tollenaers, wim@lieteberg.be

 

Terug naar overzicht
Platteland Plus