Steunpunt bijenteelt Limburg

Al van oudsher heeft de bijenteelt een prominente rol gespeeld in Limburg. Waar vroeger het houden van bijen onlosmakelijk verbonden was met de boerderij, speelt de bijenteelt vandaag de dag een belangrijke rol bij de bestuiving van de veel fruitboomgaarden die Limburg rijk is. Meer dan 1 000  Limburgse imkers houden honingbijen als vrijetijdsbesteding.

De imkerij staat echter voor veel uitdagingen. Niet alleen de bijensterfte, maar ook bijkomende administratie, wetgeving, etc maken het beoefenen van deze arbeidsintensieve hobby nog complexer. De imkers verdienen daarom extra ondersteuning.

Lieteberg richtte daarom met cofinanciering van de provincie Limburg en de Vlaamse overheid het Steunpunt Bijenteelt Limburg op. Bij het steunpunt kan je terecht voor alles wat met de bijenteelt te maken heeft. Naast ondersteuning door ervaring imkers kan je bij het steunpunt eveneens terecht voor informatie en opleidingen, demonstratie van imkerijtechnieken, aanschaf van kwalitatief teeltmateriaal en een digitale marktplaats voor bestuivingsdiensten.

Hebt u vragen in verband met honingbijen of imkertechnieken?
Het Steunpunt Bijenteelt Limburg staat steeds voor u ter beschikking, 7/7 tussen 10 en 19u.

Contact: 089/25 50 60 of via steunpunt@lieteberg.be

Bekijk hier ook onze infofolder over het Steunpunt Bijenteelt Limburg.